Kurser

Kurser i Ikonmåleri – den senaste kursen hölls i september 2016 på Österlen. Nu planerar jag en ny kurs. Den kommer att hållas från onsdag den 13 september till och med söndag den 17 september 2017. Temat i år blir dels Maria, dels ett valfritt motiv. Vi ska måla två ikoner var.

Temat för kursen 2016 var Helgonen. Du kan se ett par sådana figurer nedan.

I Hammars backar utanför Ystad, med havet i närheten, är det lugnt och vilsamt. Här målar du målar du din egen helgonikon under fem intensiva dagar – från onsdag till och med söndag. Ta en fikapaus i trädgården eller i växthuset och njut av våren. Det är rogivande och meditativt att måla en ikon. På lördag kväll har vi vernissage med dryck och tilltugg. Din färdiga ikon tar du med hem. I år ska vi måla två små ikoner var – en Maria och en med valfritt motiv

Upplägget för kurserna är i huvudsak detsamma som tidigare. Det innebär att vi börjar varje dag kl. 09.30 och avslutar 16.30. I kursmaterialet ingår en äkta ikonplatta från Ryssland och du har tillgång till allt material du behöver som penslar, pigment, förlagor, pennor, papper etc. Dock kostar det extra om du vill ha bladguld. Du får ett kompendium som stegvis beskriver hur en du målar en ikon. Du får också lära dig om ikonernas intressanta historia med fokus på helgonen och deras symboler.

Det blir under 2017 fjärde gången jag har kurser i min ateljé. De tidigare kurserna har haft temana Maria,  Ärkeänglarna och Helgonen.

Pris blir 2.900 kronor/person (inkl. moms). I priset ingår allt material (utom bladguld) och kompendium plus morgonfika med smörgås, lunch och eftermiddagsfika onsdag tom söndag samt dryck och lätt buffé på lördagskvällens vernissage. Antalet deltagare är max 6 och minst 3 personer för att du ska kunna få det stöd du behöver.

Anmäl ditt intresse till Gunilla Zackari på tel. 0411- 522 261 eller via e-post gunilla@mycone.se

Varmt välkommen till min ateljé i Hammar!  Vägen hit hittar du genom att klicka här.