Kurser

Kurser i Ikonmåleri – den senaste kursen hölls i september 2017 på Österlen. Nu planerar jag nya kurser 2018. De kommer att hållas från onsdag till och med söndag,  dels i mars 2018, dels i september 2018. Temat i år blir dels Maria, dels ett valfritt motiv. 

Temat för kursen 2016 var Helgonen. Du kan se ett par sådana figurer nedan.

I Hammars backar utanför Ystad, med havet i närheten, är det lugnt och vilsamt. Här målar du målar du din egen ikon under fem intensiva dagar – från onsdag till och med söndag. Ta en fikapaus i trädgården eller i växthuset och njut av våren. Det är rogivande och meditativt att måla en ikon. På lördag kväll har vi visning av ikonerna för nära och kära med dryck och tilltugg. Din färdiga ikon tar du med hem.

Upplägget för kurserna är i huvudsak detsamma som tidigare. Det innebär att vi börjar varje dag kl. 09.30 och avslutar 16.30. I kursmaterialet ingår en äkta ikonplatta från Ryssland och du har tillgång till allt material du behöver som penslar, pigment, förlagor, pennor, papper etc. Dock kostar det extra om du vill ha bladguld. Du får ett kompendium som stegvis beskriver hur en du målar en ikon. Du får också lära dig om ikonernas intressanta historia med fokus på helgonen och deras symboler.

Det blir under 2018 femte  gången jag har kurser i min ateljé. De tidigare kurserna har haft olika teman.

Pris blir 3.200 kronor/person (exkl. moms). I priset ingår allt material (utom bladguld) och kompendium plus morgonfika med smörgås, lunch och eftermiddagsfika onsdag tom söndag samt dryck och lätt buffé på lördagskvällens vernissage. Antalet deltagare är max 6 och minst 3 personer för att du ska kunna få det stöd du behöver.

Anmäl ditt intresse till Gunilla Zackari på tel. 0411- 522 261 eller via e-post gunilla@mycone.se

Varmt välkommen till min ateljé i Hammar!  Vägen hit hittar du genom att klicka här.